duminică, 4 iulie 2010

Învăţământul românesc …

Și-așa nu știam cu ce să încep blogu` ăsta…mi-a dat ideea BAC-u` . Mai exact promovabilitatea care este sub orice limită,în ultimul hal. Fără să dau exemple concrete,vă ”informez” că avem instituţii școlare unde procentul de elevi care NU au trecut examenul este de 92% și cred că sunt și cazuri mult mai grave.


Este un fapt verificat acela că rezultatele sunt din ce în ce mai slab cu fiecare an care trece. La ce conduce situaţia asta? Păi ,răspunsul ar fi un nivel extrem de ridicat de analfabetism. Eu personal văd că majoritatea persoanelor care au depășit 20 de ani nu știu când se scrie „ce-l” și cand se scrie „cel”. Pe ușa unui magazin din cartier de la mine scrie „Vă rugăm închide-ţi ușa” . Exemple din astea sunt extrem de multe….poate mult prea multe .

Unde vreau să ajung de fapt? Vreau să ajung la ideea că situaţia asta nu este cauzată doar de elevii din ziua de azi (chiar dacă generaţia Facebook-ului este la apogeu),ci este cauzată de invăţamântul românesc în sine. Se trage din fatul că Romania e o ţară de câcat. Așadar ,invăţămâtul este și el la fel.Profesorii au salarii decente dar fac greve în loc sa observe ca habar nu au să predea , îs șpagari ,beţivi , etc. Peste astea se adaugă și organizarea materiei ,a programei școlare… noi invăţam mult și prost și degeaba și până la urma nu învăţam nimica;e paradoxu` pulii,ce să mai discutăm. Aș da exemple din ceea ce se petrece în facultăţi … dar asta o sa aibă o postare dedicată ,acolo e mafie … facultăţile de stat(și nu numai) sunt mașini de stors bani de la studenţi. Oricum ce se învaţă prin facultăţi este de mult ori inutil mai departe.

Ca să concluzionez , noi nu învăţăm nimic sau învăţăm degeaba … profesorii nu predau nimic sau predau degeaba ,iar școlile noastre arată ca niste WC-uri publice ( de fapt…cam asta sunt). În seara asta nu am poze să pun să vedeţi la ce mă refer când fac aceste afirmaţii,dar e timp destul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu